miércoles, 30 de abril de 2014

Viatge intercultural

Fent clic en la imatge realitzareu un viatge on tindreu l’oportunitat de conèixer els estils musicals i instruments d’altres llocs del món! Seguireu els passos del procés a classe dividits pels grups que he assignat hui.


Pareados para mamá

martes, 29 de abril de 2014

Magnituds i mesures

Per a repassar els canvis d’unitats de longitud que hem estudiat aquest matí, feu clic sobre la següent imatge i comenceu a jugar!

Per un món on tots tinguem la mateixa qualitat de vida

Veieu el següent vídeo. En què es diferència la vida diària d’aquests xiquets a la nostra? Què vos pareix el programa que està permetent que tinguen aigua neta? Quines alternatives o solucions proposeu per a “resoldre” aquest problema social? Què creieu que haurien de fer els governs? Feu un comentari responent a aquestes preguntes per debatir-ho demà a classe.

lunes, 28 de abril de 2014

Toquem la flauta

Feu clic sobre la imatge per a accedir a una gran varietat d’activitats que vos ajudaran a tocar la flauta cada vegada millor. Endavant!


Ens agrada com estan els carrers del nostre barri?

A continuació es presenten les activitats que estem treballant a classe. Contesta les de la fulla 3 per fer un debat demà a Coneixement del medi (fes clic en la icona inferior dreta per veure-ho a pantalla completa).

Curtmetratge "La venedora de mistos"

Ací teniu el curtmetratge “La venedora de mistos” que hem vist aquest matí. Mireu-ho amb els vostres pares i comenteu a quina conclusió heu arribat després del debat de hui a classe.

domingo, 27 de abril de 2014

Desenvolupem el pensament estratègic

Per a acompanyar a Kàsier en el seu viatge feu clic sobre la imatge següent i realitzeu els passos que se vos indiquen. Ja em conteu que vos ha paregut l’experiència.


What's up with the honey bees?

Today in class we have studied bees. Watch this PechaKucha to learn how they contribute to our society, how our lifestyle impacts their lives negatively, and some solutions to protect the honey bee in the future. Finally make a question to discuss it tomorrow. 

sábado, 26 de abril de 2014

Aprenem ajudant

La propera setmana treballarem el valor de l'ajuda. Hi ha milers de persones que passen molta fam, set, dolor i misèries cada dia i nosaltres podem ajudar-los aportant un gra d'arena amb el que tenim. D’açò tracta el conte “La venedora de mistos” que heu de llegir fent clic sobre el següent llibre. A continuació heu de fer un comentari sobre què haguéreu fet vosaltres si la protagonista vos haguera oferit un misto. Dilluns farem un debat a classe a partir de les vostres aportacions.

viernes, 25 de abril de 2014

Ens convertim en astronautes!

Fent clic en la imatge trobareu la webquest que anirem realitzant al llarg del tema que estem treballant a Coneixement del Medi. Esteu preparats per a viatjar pel Sistema Solar? Doncs, endavant!


Números naturals

Llegiu fins a la diapositiva de radicació, que és el que hem donat fins ara, i feu preguntes d’allò que no entengueu per comentar-les dilluns a classe i continuar amb el temari (feu clic sobre el calaméo per veure-ho a pantalla completa). Bon cap de setmana!

Ens anem d'excursió a la Font Roja!

Estimats pares,

Tinc el plaer de comunicar-vos que estem organitzant una eixida al Parc Natural de la Font Roja per als alumnes de tercer cicle. Aquesta tindria lloc el dia 5 de maig i els vostres fills podrien gaudir del paisatge de muntanya i aprendre la gran importància que té cuidar i respectar l’entorn natural. Què vos pareix?

M’agradaria que em diguéreu el més prompte possible quins esteu interessats per saber el nombre d’alumnes que aniran i així poder contractar l’autocar. Per a més informació, ací teniu el tríptic que he elaborat per a l’excursió.

jueves, 24 de abril de 2014

Comparative of superiority

Click on the below image and complete the sentences to go over comparative of superiority.


Localitzem geogràficament!

Ara que ja ho sabeu tot sobre la localització de l’espai geogràfic, esteu preparats per llegir el següent document que he creat i dir-me quina és la localització absoluta i relativa dels llocs que es mostren (feu clic en la icona inferior dreta per veure-ho a pantalla completa). Endavant!

miércoles, 23 de abril de 2014

Celebrem Sant Jordi

Ací vos deixe el resum que he fet de com hem celebrat hui a classe el dia del llibre, espere que vos agrade! Què vos han paregut les activitats que hem realitzat? Feu un comentari al respecte.


Roses virtuals

Les roses de Sant Jordi que hem elaborat a classe de plàstica ens han quedat precioses! Però... vos agradaria enviar a un company una virtual? Doncs feu clic sobre la imatge següent i en l’apartat “Envia una rosa” podreu pintar-la com vulgueu, escriure un missatge i posar el vostre correu i el de l’amic per enviar-la. Endavant!


 fes clic

¿Cuál es tu libro preferido?

Como sabéis, ¡hoy es el día del libro! De todos los que habéis leído hasta ahora, ¿cuál os ha gustado tanto que lo intercambiaríais con vuestro compañero?  ¿Por qué? ¿De qué trataba el argumento? Mirad la aventura que han vivido Zinky y sus amigos en este día y responded a las preguntas en un comentario.

martes, 22 de abril de 2014

Les coordenades geogràfiques

Llig les següents diapositives per repassar la localització absoluta i respon a l’última activitat dient les coordenades geogràfiques d’Espanya, Alaska, Canadà, Japó, Madagascar, Austràlia i Egipte. Fes clic sobre el llibre per veure-ho a pantalla completa.

La llegenda de Sant Jordi

Demà celebrarem Sant Jordi, però... coneixeu la seua llegenda? Doncs llegiu-la i feu un comentari amb els dubtes i curiositats que vos sorgisquen per treballar-les demà a classe (heu de fer clic sobre el llibre per veure-ho a pantalla completa).

lunes, 21 de abril de 2014

Aprenem a resoldre problemes!

Ací teniu els problemes que anirem treballant a l’assignatura de Matemàtiques al llarg de les properes setmanes. Feu els dos primers i comenteu tots els dubtes que vos puguen sorgir per resoldre’ls demà a classe (cliqueu en la icona inferior dreta per veure el document a pantalla completa).

Orientació i localització de l'espai geogràfic

Demà repassarem el tema “Orientació i localització de l’espai geogràfic” que hem estat treballant aquests dies a Coneixement del medi. Llegiu la presentació que hem emprat i pregunteu els dubtes que tingueu en un comentari per a resoldre’ls a classe.


Materials roses de Sant Jordi

Estimats pares,

Amb l’objectiu de fomentar el reciclatge en els xiquets i aprofitant que el 23 d’abril és el dia de Sant Jordi, he pensat que seria molt lúdic i enginyós que construirem a classe de plàstica roses vermelles. Per a dur-ho a terme necessitarem:



Si fóra possible m’agradaria que els vostres fills ho dugueren el dimecres. Atenció: no heu de comprar res, ja que el que volem és aprofitar el material de casa que no utilitzem. Per tant si algú no té algun material que no es preocupe, entre tots formarem un gran equip de reciclatge!

Si feu clic ací podreu accedir al bloc “mama recicla” en què ens inspirarem per a l’elaboració de les roses. Moltes gràcies per la vostra col·laboració! Salutacions.

sábado, 19 de abril de 2014

Benvinguts

Hola a tots i a totes! Sóc Aitana Fernàndez, tutora del grup de cinquè de primària en línia valenciana del CEIP Sant Joan d’Alacant. Tinc el plaer de donar-vos la benvinguda al meu bloc creat per a les aules del segle XXI. Avui, ens trobem en la societat de la informació on les TIC juguen un paper cada vegada més important i evidentment els centres escolars hem d’adaptar-nos als canvis. Malgrat tot, no vol dir que les noves tecnologies es converteixen en l’únic eix de metodologia educativa, sinó en un complement formatiu que ofereix ferramentes i recursos de gran utilitat per a dur a terme l’aprenentatge de manera significativa.

           Amb aquesta intenció naix el present bloc, una ferramenta dirigida a:

Alumnes del meu grup:  En l'etiqueta "ALUMNES" (o en cadascuna de les subetiquetes ordenades per assignatura) trobareu jocs i recursos educatius relacionats amb totes les àrees. Aquestes activitats les aniré pujant a mesura que anem treballant els continguts a classe perquè pugueu aprofundir i practicar més a casa. No oblideu que és molt important comentar en cada entrada allò que se vos demana a banda de qualsevol dubte que vos puga sorgir.
Pares, mares i familiars de l’alumnat: En l’etiqueta destinada a vosaltres anomenada “PARES” trobareu les entrades que aniré pujant per comunicar-vos esdeveniments tals com excursions, materials per a una tasca concreta, etc. i recursos que considere interessants i que vos serviran per ajudar als vostres fills en la seva formació. A més a més, podreu veure el tipus de treball que realitzem diàriament a classe i utilitzar el bloc per transmetre’m qualsevol dubte, suggeriment, etc.

       Però, no sols ells podran emprar “Cinquè 2.0” sinó que vos invite a qualsevol altre membre de la comunitat educativa a fer ús formatiu i recreatiu d’aquest, així com a aportar idees i propostes de millora.

 Feu clic en la següent imatge per veure el vídeo de benvinguda:
 fes clic


         Animeu-vos a participar en aquest viatge educatiu virtual! Espere que vos resulte una experiència lúdica i enriquidora.

Atentament,
Aitana Fernàndez, mestra d’Educació Primària.
Salutacions.