domingo, 26 de abril de 2015

A què dedicaven els romans el seu temps d’oci? I nosaltres? (1)

Durant molt de temps els romans van organitzar espectacles en honor als Déus, però en temps de l’Imperi van començar a utilitzar-se per a divertir al poble. Una d’aquestes exhibicions eren els jocs del circ; els espectadors, situats en les grades d’un immens estadi rectangular, assistien a carreres de carros.
         Els corredors de carros, anomenats aurigues, portaven un casc i vestien d’un dels colors pels que la gent apostava: blanc, roig, verd o blau (després es van afegir el morat i el daurat). Així mateix, els espectadors agitaven mocadors del color pel que havien apostat per animar l’auriga corresponent. L’entusiasme de la multitud era tan gran que fins i tot es produïen baralles i intercanvis d’insults.
Font: llibre érase una vez

         Fes clic sobre la següent imatge per obtindre més informació sobre les carreres de carros.


       T’agradaria comprovar com eren les carreres de carros? Fes clic sobre el vídeo i observa l’escena de la pel·lícula “Ben Hur” en què es representa aquest espectacle.



         Les següents imatges mostren carreres de Fórmula 1 actuals. En què s’assemblen a la carrera de carros que has visualitzat abans? Aleshores, podríem dir que les nostres carreres són una herència dels romans?



Carreres de Fòrmula 1 actuals

Font: Parramón, J.M. (2003). Érase una vez... el hombre. Navarra: Planeta de Agostini.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Moltes gràcies per la teua aportació!